
Екзотичний і мистічний синій чай - Анчан
Екзотичний напій із квіток тайської орхідеї. При заварюванні дає глибокий синій колір та сильний аромат. Синій чай з Таїланду Чанг Шу – один з основ тайської народної медицини, він однаково корисний для нервової, травної системи та володіє відмінний косметичний ефект.
Синій тайський чай Чанг Шу або Анчан також відомий під назвами Блакитний чай, Анчан, Кліторія Трійчаста, Пурпурний чай та Butterfly Pea
Тайський синій чай називається чаєм умовно - напій виходить з квіток Кліторії трійчастої, синьої тайської орхідеї з сімейства бобових. Ця рослина поширена в Таїланді і користується великою популярністю, особливо в іноземців. Збір квіток Кліторії відбувається рано-вранці, згодом їх висушують і згортають. У результаті суха квітка стає стійкою до пошкоджень і зберігає свої корисні якості. Кліторія містить масу вітамінів та мікроелементів: Бор, Кальцій, Магній, Цинк, Калій, Марганець
Користь Синього чаю
Корисні властивості синього чаю проявляються у покращенні зору, травлення, стані шкіри. Анчан допомагає нервовій системі впоратися зі стресами, виводить з організму шкідливі речовини та працює як природний антидепресант. Пурпурний чай Чанг Шу не замінить вам курс лікувальної фізкультури або відпочинок на морі, але як засіб, що підтримує вона, безперечно, ефективна. Блакитний чай можна включати у різні дієти, пити після занять спортом та у перервах між роботою. Особливо синій чай із Таїланду корисний для тих, хто більшу частину робочого часу проводить за комп'ютером перед монітором. Синій тайський чай не має тонізуючого ефекту через низький вміст алкалоїдів, тому його можна пити пізно ввечері перед сном.
Смакові властивості
Окреме задоволення – спостерігати за процесом заварювання синього чаю. Вже за кілька секунд квіти тонкими струмками почнуть віддавати колір, забарвлюючи воду у відтінки літнього вечірнього неба. Кліторія трійчаста має специфічний аромат, несхожий на весняні запахи світлих чаїв або пряну темну симфонію. У її ароматі лугові квіти, нотки лісових грибів та зеленого горошку. Смак синього чаю – продовження його аромату, тонкий, квітковий, оригінальний.
Як заварювати синій чай
Заварювати синій тайський чай можна стоградусним окропом. Для невеликого скляного чайника буде досить шість-сім квіток. Використовуйте прозорий посуд, щоб бачити процес забарвлення води, що гіпнотизує, у синій колір.
Радимо спробувати заварювати синій чай разом із квітковими добавками - жасмином, трояндами або хризантемою. Також може підійти лемонграс та інші рослини. Якщо капнути в настій трохи лимонного соку, синій чай почне змінювати колір на очах і набуде приємної кислинки. Синій чай із часточкою лимона та ложкою меду – дуже смачний напій.